Ohita
Maailman paras Subaru-mekaanikko valitaan kesällä

Uutinen -

Maailman paras Subaru-mekaanikko valitaan kesällä

Suomessa Wetterillä Oulussa mekaanikkona työskentelevä Jani Ruskoaho valmistautuu parhaillaan kilpailuun maailman parhaan Subaru-asentajan tittelistä. EM-kilpailun kaksi parasta sai paikan, joten matkaan lähtevät EM-voittaja Jani sekä hänen toiseksi sijoittunut italialainen kilpakumppaninsa. Muut kaikkiaan 14 loppukilpailijasta tulevat eri puolilta maailmaa.

Odotettavissa on kovatasoinen kisa, mutta samalla myös ikimuistoinen elämys paikan päällä Subarun syntysijoilla Japanissa.

-Tämä on tämmöinen elämäntyöpalkinto, sanoo Jani itse.

Pelkkänä turistina hän ei kuitenkaan aio matkaan lähteä. Jani on työskennellyt Subarujen parissa jo yli kymmenen vuotta Wetterin Oulun toimipisteessä, osallistunut koulutuksiin ja maahantuojan järjestämiin tasokokeisiin sekä kehittänyt ammattitaitoaan niin, että kun maahantuoja Subaru Nordic teki esikarsintaa potentiaalisista osallistujista, Janin nimi nousi heti esiin, kertoo maahantuojan teknisenä asiantuntijana työskentelevä Janne Hulikkala.

Janilla on mekaanikkokokemusta kaikkiaan jo yli 20 vuoden ajalta. Subarua hän arvostaa teknisesti laadukkaana autona.

-Näissä esiintyy harvoin teknisiä ongelmia ja silloin kun on, on syynä usein jokin aiemmin taitamattomasti tehty korjaus tai asennus, joka aiheuttaa sitten jälkikäteen mystisiä ongelmia. Oma haasteensa tulee myös Suomen talviolosuhteista. Täällä autot joutuvat koville ja välillä alttiiksi sellaisille rasituksille, joita ei edes tehtaalla ole ajateltu tai pystytty testaamaan, Jani sanoo. Silloin auttaa oma kokemus ja tietysti myös maahantuojan Espoossa sijaitseva tekninen tuki, joten aivan yksin ei tarvitse Janinkaan pärjätä.

Itse kilpailussa on neljä osaa: kirjallisen osuuden lisäksi on työrastit: moottori, korisähkö ja mekaaninen mittaus. Kaikilla näillä rasteilla tehtävänä on ratkaista jokin ongelma sekä korjata vika oikein ja mahdollisimman nopeasti. Tätä Jani nyt harjoittelee ihan varta vasten ja työnantajan suostumuksen turvin osin työajalla.

–Onhan Wetterin kannaltakin hienoa, että meillä on palkkalistoilla aivan mekaanikkojen terävintä kärkeä Subaru-asiakkaita palvelemassa, sanoo Wetterin teknisen palvelun johtaja Pekka Palo.

–Se on osin tuurin peliä, että miten nopeasti rasteilla hoksaa ratkaisun, loppu onkin sitten sorminäppäryyttä, Jani miettii.

Joka tapauksessa edellisten vuosien tehtäviä on nyt tutkittu sillä silmällä, että jos vaikka tärpit osuisivat kohdalleen.

MM-kisat järjestetään Japanissa ensi kesänä. Jo pelkkä paikka MM-kilpailussa on kova saavutus, mutta tottakai ruokahalu kasvaa syödessä. Onnea matkaan Jani!

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Fredrik Tottie

Fredrik Tottie

Lehdistön yhteyshenkilö Varumärkeschef 040-618 49 21