Ohita
Subaru Levorg saavutti huippupisteet kaikissa neljässä kategoriassa; aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus-, jalankulkijaturvallisuus- ja auton turvallisuustukijärjestelmistä.
Subaru Levorg saavutti huippupisteet kaikissa neljässä kategoriassa; aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus-, jalankulkijaturvallisuus- ja auton turvallisuustukijärjestelmistä.

Tiedote -

Subaru Levorgille täydet viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystestissä

Törmäyksiä estävällä EyeSight-kamerajärjestelmällä varustettu vuosimallin 2017 Subaru Levorg sai Euro NCAP:n korkeimman mahdollisen turvallisuusluokituksen viisi tähteä. 

Saatuaan täydet viisi tähteä Euro NCAP:ltä, uusi Subaru Levorg vahvistaa Subarun merkittävää asemaa kolariturvallisuuden edelläkävijänä. Lopputulos alleviivaa Subarun strategiaa parantaa kaikkien ajoneuvojensa turvallisuutta eri innovaatioilla, kuten törmäyksiä estävällä EyeSight–kamerajärjestelmällä, joka on mahdollista hankkia lisävarusteena ensi keväänä Suomessa myyntiin tulevaan vuosimallin 2017 Subaru Levorgiin.

Subaru Levorg saavutti huippupisteet kaikissa neljässä kategoriassa; aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus-, jalankulkijaturvallisuus- ja auton turvallisuustukijärjestelmistä. Levorg on Subarun viides malli, jolle Euro NCAP on myöntänyt viisi tähteä. Vuonna 2009 täydet viisi tähteä myönnettiin Legacy-, vuonna 2011 XV-, vuonna 2012 Forester- ja vuonna 2014 Outback-malleille.

Subaru Levorg oli varustettu Subarun palkitulla stereokameratekniikkaan perustuvalla törmäyksiä estävällä EyeSight-järjestelmällä. Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan puolueettomissa testeissä palkittu EyeSight käyttää hyväkseen CMOS-teräväpiirtostereokameraa ja 3D-kuvaprosessoria, joiden avulla se ennakoi liikennetilanteita, estää törmäyksiä ja peräänajoja sekä erottamalla esimerkiksi jalankulkijat, pyöräilijät ja autot toisistaan. Järjestelmä on kehitetty havaitsemaan myös kuolleissa kulmissa liikkuvat ajoneuvot sekä estämään peräänajot.

Subarun lähtökohtana on jo puolen vuosisadan ajan ollut valmistaa turvallisia autoja, joita on kiva ajaa. Subarun ensimmäisen kolarikokeiden tuloksiin perustuneen henkilöauton valmistumisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Vuonna 1966 esitelty Subaru 1000 oli ensimmäinen etuvetoinen japanilaisvalmisteinen auto, jonka korisuunnittelussa hyödynnettiin Subarun suorittamien nokka- ja peräänajotestien tuloksia.

Subarun ensimmäiset jalankulkijan turvallisuutta törmäystilanteessa mitanneet testit toteutettiin vuonna 1973. Sivutörmäystestit alkoivat vuonna 1974, ja vuotta myöhemmin testiohjelmaa täydennettiin ympäriajokokeella. Vuonna 1991 Subaruun sai kuljettajan turvatyynyn ja vuonna 1998 turvavöiden esikiristimet. Subaru aloitti kahden auton nokkakolaritestit vuonna 2003.


Subarun emoyhtiö on vuonna 1953 perustettu Fuji Heavy Industries Ltd, jonka nimi vaihtuu 1. huhtikuuta 2017 alkaen Subaru Corporationiksi. Yhtiön ensimmäisen sarjatuotantomallin Subaru 360:n valmistus käynnistyi vuonna 1958. FHI:n tuotantolaitokset sijaitsevat Gunmassa Japanissa sekä Lafayettessä Yhdysvalloissa. Subaru valmisti vuonna 2015 kaikkiaan 939 000 autoa, jossa kasvua on kuusi prosenttia. Subaru-malleja ovat Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ, Levorg ja Tribeca. Subaru otti symmetrisen nelivedon käyttöön vuonna 1972 ja on valmistanut vuoden 1966 jälkeen jo yli 16 miljoonaa Boxer-moottoria.

Yhteyshenkilöt

Jani Kaivos

Jani Kaivos

Lehdistön yhteyshenkilö Myyntijohtaja 00358400416074